Ahoj školo, pokračuje!

Rožnov pod Radhoštěm 19. 9. 2024 • Vzdělávej se a tvoř, tvořením se vzdělávej je motto workshopů pro žáky základních škol, které na organizuje kulturní agentura Téčko. Workshopy ze světa kultury se na podzim zaměřují na film, animaci, divadlo a umělou inteligenci.

Co kdyby vaše dítě místo běžného školního úkolu natočilo vlastní film? V kulturní agentuře Téčko věříme, že vzdělávání může být zábavné, inspirativní a plné objevování. Proto i letos přicházíme s novými výukovými pořady.

Ve workshopu Jak udělat film projdouděti pod vedením herečky Kristýny Ryška procesem filmové tvorby od výběru kostýmů, líčení herců až k hotovému filmu. Naučí se, že film není jen o technice, ale hlavně o spolupráci a kreativitě. Pořady Animacejsou o tom, jak oživit své vlastní světy. „Animace je kouzlo, které dětem ukáže, jak si hrát s pohybem a vytvářet něco úplně nového,“ vysvětluje lektorka Šárka Čechová.Hudebně divadelní workshopy vede Kateřina Gazdová z divadelního spolku Spona ze Zubří. Divadlo a hudba se spojují v jednom zábavném balíčku. Děti si vyzkouší herectví, práci s kostýmy a hudební doprovod. Umělá inteligence je již všude kolem nás a my dětem ukazujeme, že nemusí být jen pasivními uživateli. Učíme je, jak umělou inteligenci používat s rozumem, rozpoznávat rizika a jak nebýt na technologiích závislí. Cílem je rozvíjet nejen dovednosti, ale i kritické myšlení, aby děti dokázaly technologie ovládat, ne naopak.

„V Téčku chceme inspirovat žáky i jejich učitele, aby se nebáli tvořit a objevovat nové nápady. Věříme, že díky workshopům můžeme zábavným způsobem rozvíjet dětské talenty, probouzet jejich zájmy a posilovat jejich silné stránky, které jim umožní uplatnit se v moderním světě.“ Dodává za Téčko ředitel Jakub Sobotka.

Podrobnosti a rezervace najdete na stránkách Téčkawww.tka.cz/ahoj-skolo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *